Boksmadras på ben

Lige meget om du foretrækker en seng i et sengestel eller bare en seng på ben, så kan du vælge en boksmadras. Den er skabt til at passe til begge dele, og Det giver dig et hav af muligheder, når det kommer til indretning af soveværelset.

Vil du gerne have et sengestel til din nye boksmadras, så skal du selvfølgelig være sikker på, at stellet passer til madrassens mål. Boksmadrasser er nemlig den type af seng, du kan få i stort set alle mål der findes, fra standard enkeltsenge til de helt store. Du skal derfor også måle op der, hvor sengen skal stå, så den ikke er hverken for stor eller lille.

Du kan sagtens starte med at have den på ben og spare pengene til et sengestel, for stellet kan du altid købe efterfølgende, hvis du får lyst til det.

Masser af bredder – og længder

Normalt er en seng og også en boksmadras 2 meter i længden. Det passer til langt de fleste mennesker, men de virkeligt høje kan have svært ved at ligge perfekt. Selv med hovedet helt oppe af hovedgærdet eller væggen kan tæerne godt finde på at hænge udenfor og blive kolde. Eller også skal du ligge lidt på tværs i sengen, og det kan være besværligt, hvis du deler den med din partner.

Der findes firmaer der fremstiller boksmadrasser, der er ekstra lange, nemlig 2 meter og 20 centimeter. Så er der plads til selv den højeste af os. Den fylder selvfølgelig mere i et soveværelse, så der skal igen tænkes over plads og indretning.

Når det kommer til bredden, har du endnu flere muligheder. De fås fra helt ned til 70 centimeter i bredden, som kan være et godt valg til børneværelset, og op til 160 centimeter. Normalt er en dobbeltseng 180 centimeter, og den bredde opnår du ved at sammensætte to på 90 og bruge en overmadras.

Pift din seng op

En boksmadras er i sig selv bare en madras med ben på, og mange vil synes, den ser lidt kedelig ud i et soveværelse. Men der er rigtig mange muligheder for at pifte selv den mest kedelige boksmadras op. Udover at bruge et sengestel, så kan du vælge et hovedgærde. De fås i mange designs, så om du er til de polstrede eller til dem, der er med tremmer, det er op til dig.

Hvis du reder din seng og bruger et sengetæppe, så er du også kommet et langt stykke af vejen. Det gør en kæmpe forskel for alle senge, og det skaber noget ro og orden i soveværelset. Vælg et sengetæppe, som du rigtig godt kan lide, og hvis farver passer til soveværelset. Du kan eventuelt have nogle pyntepuder, du kan placere ovenpå også, så det bliver endnu mere elegant.

Fra starten af kan du også vælge lige de ben, du bedst kan lide. Der er mange forskellige træsorter, der bruges, både med og uden maling, ligesom du kan få ben i forskellige former for metal. Inden du får set dig om, så er sengen blevet rigtig flot.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.