Alger på tag

Det er ikke godt med alger på taget. Det ser muligvis både hyggeligt og dekorativt ud, men de er skidt selskab for dit tag.

Får du ikke fjernet det, så kan du risikere, at det kommer til at gøre stor skade på og under taget. Og det er noget rigtig skidt.

Hvorfor er det noget skidt med alger?

Alger er egentlig bare nogle små harmløse vækster. De skader ikke noget videre. Men det, at de er så gode til at holde på fugt, gør, at fugten kan gøre skade på både tagsten, tagkonstruktion og hvad, der ellers befinder sig under dit tag.

Fugt og vand på steder, der burde være tørt – det er ikke så godt.

Få fjernet algerne

Er dit tag for stort, for kringlet eller for højt til, at du selv har mod på at kaste dig ud i noget algebekæmpelse, så skal det alligevel ikke være en undskyldning for ikke at få fjernet algerne.

Det skal det heller ikke være, hvis du bare ikke orker det eller har tid til det.

Det er nemlig ikke sværere, end at du kontakter Algespecialisten og får et godt tilbud på, hvordan dit algeproblem ser ud. De skal nok finde en god og effektiv løsning.

Hvordan bliver algerne behandlet?

Først bliver algerne spules effektivt, men skånsomt med et særligt algemiddel. Dette middel skal sidde på tagsten eller -plader i temmelig lang tid. Det sidder typisk i flere måneder, inden vind og vejr har skyllet det af.

Med nedskylningen følger de døde alger. Herefter ser dit hustag nærmest ud som nyt.

Så bliver det rene tag grundigt efterbehandlet, så der kommer til at ligge et tyndt lag af beskyttelse på hele taget, der gør det vanskeligt for algerne at slå sig ned på taget igen.

Denne behandling holder taget smukt og algefrit længe. Når algerne så begynder at komme snigende igen efter et års tid, så er det tid til en behandling igen.

Hvilke aftale muligheder er der?

Der er flere ordninger at vælge imellem.

Du kan selvfølgelig aftale og betale en behandling fra gang til gang. Det er også muligt at træffe en abonnementsaftale med firmaet. Så rykker de bare ud, når det er tid til det. Du behøver ikke engang hverken at tænke på det eller at notere det i din kalender. Det bliver bare gjort – til tiden.

Den billigste måde, du kan lave en aftale med firmaet på, er den, hvor du slår dig sammen med nogle af dine naboer om en aftale om algefjernelse.

Når I er flere husstande i nærheden af hinanden, der slår sig sammen om sådan en aftale, så sparer både I og firmaet noget kørsel. Derfor kan prisen presses helt i bund. Det er til fordel for alle parter.

Jo flere I er, des billigere bliver tilbuddet. Alle huse bliver angrebet af alger. Så når det alligevel skal fjernes, så kan I jo ligeså godt lave en god aftale om at få det gjort den samme dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.