Rene vinduer

Har du en ambition om at blive meget bedre til at pudse vinduer, end du er nu? Og synes du også, at det ville være ekstra rart, hvis du også kunne gøre det en del hurtigere, end du gør nu? Har du været i Holmegaard og set hvor rene deres ruder er og er blevet lidt misundelig på dem

Så kunne du nok profitere af denne ligge guide i vinduespudsning, som lige præcis kan lære dig det. Måske ikke efter du har pudset det allerførste vindue, men efter nogen øvelse skal det nok lykkes.

Hvordan pudser du dine vinduer som i Holmegaard

For at blive både hurtigere og dygtigere til at pudse vinduer kræver det måske ikke nær så meget træning, som du tror. Borgerne i Holmegaard har jo tydeligvis lært det, og de har vel ikke ligefrem gået på kursus for det. Det kan selvfølgelig også tænkes de bruge deres lokale vinduespudser i Holmegaard.

Meget at fidusen ligger selvfølgelig i erfaring, men der ligger faktisk også noget i den måde, vinduerne bliver pudset på. Denne metode er måske endda mindre kompliceret, end du forestiller dig.

I hvert fald så er den lige til at gå til, og så kommer resten med rutinen.

Hvad skal der bruges?

Der kræves faktisk kun få remedier for at kunne pudse vinduer efter denne metode. Det, som du skal bruge, er følgende:

  • En spand
  • En vindues skraber
  • Salmiakspiritus
  • Opvaskemiddel
  • Eddike
  • Klude viskestykker
  • En svamp
  • En stige eller en trappestige

De fleste at de ting, der står på denne liste, har du nok allerede i hjemmet. Ellers er de ret nemme at anskaffe sig.

Sørg for at have det hele klar, inden du går i gang med arbejdet.

Vask alt grundigt af

Som det første skal du have vasket hele vinduet grundigt af. Det gør du bedst i en blanding af fem liter vand, en halv hættefuld salmiakspiritus og en skefuld opvaskemiddel.

Salmiakspiritus er en meget kras væske, så det er bedst, hvis du kan have vinduet stående åben, når du bruger det. Til gengæld er den eminent til at vaske fedt og andre genstridige pletter væk med.

Med denne blanding vasker du med en blød klud eller en svamp hele vinduet af. Det vil sige både vinduesramme, vindueskarm og selve glasruden.

Bliver vandet for snavset, inden du er færdig med vaske vinduerne af, så skift vand og klude undervejs Hvis du ikke gør det, så får du bare kørt snavset rundt. Det skal bare væk.

Når afvaskningen er klaret, så kan du fortsætte til den næste del af processen.

Så skal der pudses vinduer

Når først vinduerne er vasket meget grundigt af, så er selve pudsningen ingen sag. Til denne del skal du bruge en anden væskeblanding. Her blander du fem liter vand med en deciliter eddike og en skefuld opvaskemiddel.

Vask kun selve ruden, og brug ikke ret meget vand. Når hele ruden er vasket i blandingen, så skal vandet skrabes af ruden igen. Hertil skal du bruge skraberen. Med den trækker du det overskydende vand af. Du starter oppe i det ene hjørne af ruden og bevæger dig langsom nedad fra side til side. Her drejer du skraberen, så den falder ind i rytmen og samtidig føre vandet med sig.

Indimellem tørrer du skraberen for overskydende vand med et viskestykke. Når du fortsætter, sætter du skraberen lidt tilbage i forhold til, hvor langt du var nået. Det er for at mindske risikoen for striber på ruden.

Når du når ned til det modsatte nederste hjørne, så er du færdig med det vindue. Du mangler bare at tørre efter for vand på rammen og på karmen. Så er du helt færdig.

Gentag proceduren for samtlige vinduer. Så får du snart oparbejdet en god rutine, og du vil kunne nyde det gode resultat af dine anstrengelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.